Blog pagina


Beste lezers,

Daar sta je dan, als bouwvakker in je eigen winkel.

In 2015 ben ik gestopt met mijn grote passie, de bouw. Door lichamelijke klachten kon ik mij beroep niet meer uitvoeren en begon de zoektocht naar iets nieuws. 

De winkel Inkstation werd ter overname aangeboden en ben ik mij gaan inlezen over het starten van een eigen onderneming.

Als totale leek heb Inkstation overgenomen en heb ik de naam veranderd naar InkStore wat toen gericht was op het verkopen en navullen van cartridges. Omdat ik de winkel overnam waren er al een aantal vaste klanten, maar niet voldoende. Het was alsof ik een kat in de zak had gekocht. 

Door mijn vasthoudendheid en mijn grote wens van deze winkel een succes te maken sta ik nu hier. 

InkStore was gevestigd in de Raadhuisstraat 79, een klein pandje waar ik mijn draai niet kon vinden en het te klein werd. Ondanks dat begon mijn klantenkring te groeien en kreeg ik complimenten voor mijn diensten. 

In 2018 kreeg ik de mooie kans om met mijn winkel InkStore te verhuizen naar de Raadhuisstraat 84. Ik opende vol trots deze winkel, met hulp van vrienden is dit toch het mooiste winkeltje in de Raadhuisstraat geworden. 

Tegenwoordig is onze wereld steeds digitale, mensen printen steeds minder vaak dus begon het verkoop van cartridges af te nemen. Het navullen wordt door grote bedrijven steeds lastiger gemaakt door software op de nieuwe printers die cartridges die zijn nagevuld blokkeren. Nog steeds heb ik veel trouwe klanten die mijn dienstverlening waarderen waardoor zij toch het liefst naar de winkel blijven komen.

Door te gaan werken met een huismerk heb ik nog veel klanten behouden. Vooral de wat oudere klanten help ik met hun print problemen en los dat graag kosteloos voor hen op. Maar ook zakelijke klanten merken dat navullen goedkoper is en maken hier graag gebruik van. 

Wanneer navullen niet lukt, ontvangt je tegen bijbetaling gewoon een nieuw pakketje met cardridgets, dat is dienstverlening. 

In 2016 ben ik gaan uitbreiden en ben ik begonnen met het bedrukken van T-shirts. Op verzoek kreeg ik regelmatig opdrachten om t-shirts te bedrukken voor vrijgezellenfeestjes, verjaardagsfeestjes, verenigingen en bedrijven. Ook kwamen er regelmatig particulieren die t-shirts met een leuke quote, foto of eigen naam wilde laten bedrukken. 

Het bedrukken van textiel blijkt geen gemakkelijk werkje. Het is designen, het is maatwerk, het is handwerk maar bovenal is het leuk werk. 

Zoals je kunt zien heeft mijn winkel twee namen. 

InkStore en designyourtshirt.nl

Benieuwd waarom ik mijn winkel twee namen heb gegeven? Dit lees je in mijn volgende blog. 


Dag beste lezers,

In mijn vorige blog heb ik verteld over de start van mijn eigen winkel Inkstore. 

Toen heb ik uitgelegd dat het verkoop en navullen van cardridgets terug loopt omdat mensen minder printen. Bestanden kun je gemakkelijk delen per mail of in een beveiligde digitale omgeving.

Helaas heeft dat alles invloed op het bestaan van mijn winkel waardoor ik ben gaan uitbreiden. 

Ik ben begonnen met bedrukken van T-shirts, kleinschalig in het oude winkeltje. Ik had apparatuur aangeschaft en kwam al snel tot de conclusie dat het niet zo makkelijk is als het lijkt. 

Stoffen, flex, printers, designprogramma’s, plotters. 

Vooral het ontwerpen, de wens van de klant goed in beeld krijgen is lastig. 

Daarnaast heb je met verschillende stoffen en materiaal te maken. Ieder heeft materiaal heeft een eigen manier van bedrukken. 

Vaak was ik onzeker over de opdrachten. 

Wat was ik opgelucht als de klant tevreden was over het eindresultaat. 

Klanten kwamen terug en werden vaste klanten. Zo heb ik een aantal bedrijven die ik voorzie van logo’s op hun werkkleding. 

Een restaurant voorzie ik bijvoorbeeld van een menukaart, bij mij kun je namelijk ook terecht voor printen, lamineren en inbinden. Maar ook bedruk ik hun werkkleding met het logo van hun restaurant en de namen van het personeel. 

Ik heb ook opdrachtgevers in de zorg die zelf kleding aanleveren.

Op verzoek kan ik ook bedrijfskleding leveren, alles in overleg. 

Dat laatste is voor mij en mijn klanten het prettigst, ik overleg met mijn klanten. 

Omdat ik een fysieke winkel heb, hebben mijn klanten de kans om met mij in overleg te gaan over hun wensen.

Ik ontwerp samen met de klant in de winkel, zo kunnen we samen kijken wat mooi is en zorgen we voor een goed eind resultaat. 

Er zijn online talloze webshops die dezelfde diensten aanbieden als ik. Echter hoor ik vaak van mijn opdrachtgevers dat massaproductie zorgt voor fouten. Erg vervelend als je 200 t-shirts ontvangt waarbij het logo links staat in plaats van rechts. Of wanneer je je bedrijfskleding ontvangt met spelfouten, of bijvoorbeeld te groot of te kleine tekst, verkeerde lettertype etcetera.

Dit is vervelend en onnodig. Als er goed overleg is met de klant voorkom je dit soort fouten. 

Mijn werkplaats is in de winkel, zichtbaar en toegankelijk voor de klanten, iedere klant. Zo kun je er zelfs bij komen staan wanneer ik het eerste product bedruk. Niet goed, dan overleggen we en passen we het ontwerp aan tot de klant tevreden naar huis gaat met de t-shirts bedrukt naar wens.

Zoals je kunt lezen ben ik klein begonnen en heb ik steeds meer opdrachtgevers.

Mijn klanten komen uit de omgeving Roosendaal maar ik krijg ook veel opdrachten vanuit mijn webshop 123inkstore.nl. 

Door de grote vraag na bedrukt textiel heb ik besloten een extra webshop te openen. Onze webshop is voor de klanten overzichtelijk en alleen gericht op het bedrukken van t-shirts, hoodies, petjes, mutsen, babytextiel, en nu in deze tijd ook mondkapjes. Grote opdrachtgevers kunnen via het ontwerp programma, contactformulier of telefonisch hun opdracht doorgeven. 

De webshop voor inkt cartridges blijft bestaan, maar voor het bedrukken van kleding word je doorverwezen naar designyourtshirt.nl. 

In onze webshop vind je onze product designer waar je zelf een product kunt ontwerpen. In mijn volgende blog zal ik hier uitgebreid uitleg over geven. 

Ook hebben wij zelf unieke ontwerpen in verschillende categorieën in onze webshop staan. Ook hier vertel ik graag meer over in mijn volgende blog. 

Waarom kiezen voor designyourtshirt.nl? 

Wij zijn niet duurder dan grote bedrijven met dezelfde diensten, vaak zijn we zelfs goedkoper.

Wij leveren betere kwaliteit en overleggen met onze klanten. Wij zijn telefonisch bereikbaar en je kunt altijd een kijkje komen nemen in onze winkel. Lukt online ontwerpen niet, wij helpen je direct. 

Wij nemen nog gewoon de tijd om in de winkel of telefonisch te overleggen over jouw ontwerp.

Eigen kleding bedrukken is bij ons wel mogelijk, je bent dus niet verplicht dure bedrijfskleding te kopen. Zo kun je zelf opzoek naar de kleding die jij bedrukt wilt hebben. 

Toch niet tevreden? Wij verschuilen ons niet achter telefoonbandjes, klachtenformulier ect. bij ons kunt u altijd binnen lopen en werken we samen naar een oplossing. Dat is dienstverlening.